× alapanyagok adalékok bojlik, mixek, pelletek bojlikészítés receptek spikebaits match cikkek, pontyvilág szállítás, kapcsolat linkek

Chili máj


Lassan 20 éve, hogy elkészítettem az első bojlit és az is egy májas golyó volt. Azóta közkedvelten használok májlisztet a csalikészítéshez, sokfélét kipróbáltam és többször tapasztaltam, hogy az időjárás is alapvetően befolyásolta a májas bojlik fogósságát. Néhány tíz recept és pár tonna májas golyóval később feltűnt, hogy ha a májlisztet kombináltam valami agresszívabb, csípős fűszerrel, sokkal egyenletesebben teljesítettek a csalik. 
Ugyan soha nem mertem meglépni, de meggyőződésem, hogy minden bojlinak hasznára válna 3-5% májliszt. Lehet, hogy némileg megváltozna az adott golyó pl aminél idáig megszoktuk az egyesületi tavunkon, hogy nappal megy jobban, az hirtelen éjszakás lesz, de rosszat nem tenne nekik, az biztos!

A lényeg, hogy a Körte és az Italian mellé szerettem volna még egy jó májas-csípős bojlit, ez lett a Chili-Máj. 2016-os tesztelések során sok szép halat fogtunk vele a baráti, ismerősi körben és gyorsan körvanalazódott, hogy felkerül a palettára. Nekünk a Chili-Máj elsősorban éjszaka működött a tesztek során, de sok horgásztársunk számol be nappali fogásokról, a vicces, hogy még törpés vízen is bizonyított, persze ez törpemennyiség függő.

Az etetésnél használhatjuk simán főtt verzióban, de 20-30% oldódóval kombinálva, felpörgeti kicsit a horgászatot, ami viszont jellemzően rontja az átlagsúlyt!